Bloggen als aanvulling op website promotie

Veel ondernemers hebben een website. Op deze website vindt je meesten de "Usual Suspects": Wie zijn we, wat doen we en een contact formulier.

Veel moderne marketing specialisten (ook EuroSpotter) zijn echter van mening dat BLOGGEN een hele goede en zelfs verplichte aanvulling is. Dit BLOGGEN is inderdaad een goede aanvulling maar dient wel inhoudelijk te zijn. Bloggers dienen een expertise status te verkrijgen doordat zij gratis tips en informatie geven zodat anderen jouw BLOGSITE gaan volgen. Dit is de eerste voorwaarde. U dient over kennis en expertise te beschikken. Het mooiste is dat alles verandert, dus er zijn trents, voorbeelden (goede en slechte). Er is uiteinde heel veel te schrijven ofwel te BLOGGEN. 

Wat facebook is voor de persoonlijke tijdlijn dat is BLOGGEN voor de mensen die hun kennis etaleren en delen met de wereld.

De grote vraag rijst nu: welke instrumenten moet ik gebruiken voor BLOGGEN?

Er zijn twee categoriën:

  1. Online BLOGGING (dit wordt hosted genoemd).
  2. BLOGGING software.

Start u niet goed, dan heeft u straks heel veel informatie maar uitbreidingen en aanvullingen zijn niet mogelijk. Het wordt niet toegestaan door het BLOGGING platvorm zoals BLOGGER (dit is van Google). Een conversie is meestal kostbaar en u verliest bijna altijd de goede ranking van Google. Als BLOGGING platvorm was Wordpress lange tijd de KING van de blogging software maar heeft in de loop der tijd toch beperkingen voor BLOGGERS die meer functionaliteit willen. Een BLOGGING platform dat dan interessant wordt is Drupal. 

Voorbeeld: Vergelijk het met het kopen van een boompje. Stop deze in een te kleine pot (standaard pot), na enkele jaren zal blijken dat de pot te klein is. Als je niets doet gaat de boom dood of als het een sterke boom is, dan breekt deze de pot. U kunt beter van te voren deze boom in een grotere pot stoppen. 

Dit is hetzelfde met BLOGGING. Ben je van plan dit serieus te doen, zet jouw informatie dan maar meteen in een grotere bloempot.Drupal is een dergelijk bloempot.

Google even op Drupal versus Wordpress met aals aanvulling BLOG en er komen een aantal interessante zaken naar boven.